BATURINA NA ODLASKU?

Nemojte se iznenaditi ako Dinamo ovog ljeta ostvari najveći transfer u povijesti

02.05.2024 u 09:17

Bionic
Reading

I dok se Dinamova momčad priprema za derbi s Rijekom (nedjelja, 19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv), dio inozemnih medija bavi se najavama transfera Dinamovih igrača

Sjajni Dinamov veznjak, 21-godišnji Martin Baturina najvredniji je eksponat svlačionice u Maksimirskoj 128. Procijenjen je na 18 milijuna eura, s time da je to informacija s kraja 2023. godine. A kako Baturina igra ovog proljeća, uvjereni smo da će osvježeni podaci biti još bolji.

Naravno, ima u Dinamu još vrijednih igrača, za koje se nagađa da bi mogli ovog ljeta napustiti svlačionicu, ali za Brunu Petkovića postoji fiksna odšteta, tako da se o silnim milijunima ipak neće moći razmišljati.

No Baturina je priča u talijanskim medijima. Iako se još prošlog ljeta pisalo o interesu londonskog Arsenala, pa i Juventusa te Fiorentine i Lazija, a ovog siječnja spominjao se i ukrajinski Šahtar (op.a., nudili su Ukrajinci 18 milijuna eura), kao i ruski Zenit s ponudom od 20 milijuna eura. Sada se opet u igru navodno uključio Juventus, ali i španjolski Betis.

I sjetili su se Talijani da je 2016. godine iz Zagreba put Torina otišao Marko Pjaca, kojeg je Stara dama platila 30 milijuna eura. S time da se i tada procijenjena vrijednost igrača vrtjela oko 18 milijuna eura.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Talijani su očito zagrizli, jer čim Baturinu uspoređuju sa Zvonimirom Bobanom, jasno je da o mladom Dinamovom veznjaku imaju visoko mišljenje.

S time što bi Baturinu dodatno mogli upoznati na Euru, jer može se očekivati da će se Dinamov igrač naći na popisu izbornika Zlatka Dalića. Podsjetimo, Hrvatska je u skupini, između ostalih, s Italijom.

U studenome prošle godine dobio je priliku zaigrati uz Modrića, Brozovića i ostatak uglednog društva. A zanimljivo, u svom debiju ušao je u igru baš umjesto Modrića, u čemu su mnogi vidjeli puno simbolike.

Inače, nakon što se Joško Gvardiol preselio iz RB-a Leipzig u Manchester City, Dinamo je u totalu ostvario rekordan transfer u vrijednosti od 36,8 milijuna eura. Do tada je Pjacin odlazak u Juventus bio rekord kluba.

Može li Baturina biti novi najunosniji Dinamov posao?

Sažetak Varaždin - Dinamo 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport