vikend vatrenih by psk

Marin Pongračić o počecima u Bayernu, životu u internatu te za koga navija u HNL-u

30.04.2024 u 22:48

Bionic
Reading

U emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport, hrvatski reprezentativac Marin Pongračić govorio je o svojim igrama u talijanskoj Serie A, ali i što očekuje na Euru 2024. u dresu Hrvatske

Marin Pongračić, igrač talijanske prvoligaške momčadi Lecce, u emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK' dotakao se svih aktualnih tema. Kao Hrvat rođen u Njemačkoj, počeo je igrati nogomet u minhenskom Bayernu, a igrački je stasao u austrijskom Red Bull Salzburgu, iz kojeg je 2020. preko Wolfsburga i Borussije Dortmund stigao u Lecce.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kaže da je u Lecceu jako zadovoljan klimom, ali i samim gradom te svime što nudi.

'Da, tu i tamo se ode na neku plažu. Lecce nudi dosta toga, a plaža je na svega 10 minuta vožnje', kazao je Pongračić, a razveselilo ga je i to što u gradu postoji hrvatski restoran, Juras, u koji voli otići.

Na pitanje prati li Hrvatsku nogometnu ligu kratko je rekao:

'Naravno, pratim HNL, a trenutno je jako zanimljivo... Za koga navijam? Za Dinamo!'

Govorio je i o svom nogometnom putu iz njemačkog gradića Landshuta, u kojem je počeo igrati nogomet:

'U Landshutu sam igrao do 13. godine, a onda je došla ponuda iz Bayerna, tako da sam i dalje išao u školu u Landshutu i putovao na trening 70 kilometara. Tako sam odradio tri godine pa sam nakon toga otišao u Ingolstadt, gdje sam bio tri godine... Pa sam živio u internatu i tako je sve počelo. I polako sam ušao u profesionalni dio', ispričao je Pongračić.

U ostatku intervjua govorio je o razlozima odlaska u Red Bull Salzburg te kako je i zašto završio u Lecceu, talijanskom klubu koji se bori za ostanak u Serie A. Naravno, dotakao se i poziva u hrvatsku reprezentaciju, debitantskog nastupa te kako jedva čeka okupljanje za Euro.

Cijelu emisiju 'Vikend Vatrenih powered by PSK' pogledajte u prilogu:

Marin Pongračić - emisija Vikend Vatrenih Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport