zavodljiva aroma

Parfemi s ovom neodoljivom notom najnoviji su predmet žudnje, a ovi su najpoželjniji

28.04.2024 u 19:11

Bionic
Reading

Stručnjaci opisuju smokvu kao nevjerojatno zavodljivu i senzualnu, a njen lagani voćni miris savršen je za ljetne parfeme

Uz klasične citrusne mirise i parfeme ispunjene prekrasnim cvjetnim aromama, ovog proljeća očekujte još jedan trend kojem je iznimno teško odoljeti - parfeme slatkastih nota smokve.

U skladu s rastućom potražnjom za niche parfemima, koje karakteriziraju limitirane kolekcije, naglasak na kvaliteti sastojaka te jedinstveni mirisi koji ne razlikuju spol, stiže nam trend parfema od smokve.

Riječ je o pravom uniseks mirisu, podjednako otmjenom, koliko i mladenački zaigranom, a jednako dobro pristaje toplom i hladnom dobu godine.

'Smokva je istinski senzualna i zavodljiva te je prava premosnica iz zime u proljeće. Njene note su kompleksne, baš kao što je i otvaranje ove voćke, što je čini predivno intrigantnom notom u parfumeriji', pojasnila je Olivia da Costa, osnivačica i kreativna direktorica parfumerije Olfactive O.

Gourmand - Olfactive O

Upravo je Olfactive O učinio smokvu zvijezdom nove kolekcije, predstavljajući parfem Gourmand kao ključni proizvod. U njemu se osjete upečatljivi miris ruma i tople arome meda, a krajnji rezultat je privlačno opojan i umirujući parfem koji ćete poželjeti nositi tijekom cijelog dana.

Father Figure - Phlur

Ljubitelje umirujućih mirisa oduševit će i Phlurov parfem Father Figure u jednostavnoj zelenoj bočici. No njegov miris znatno je kompleksniji. Vještim spajanjem arome mesnate smokve i slasne vanilije, u isto vrijeme blag je i moćan izvan očekivanja.

Fig & Lotus Flower Cologne - Jo Malone

Jedan od najslavnijih (nekoć) niche brendova parfema, Jo Malone, donosi nam miris u skladu sa svojim prepoznatljivim toaletnim vodicama. Suptilan i lagan, Fig & Lotus je kao stvoren za vruće ljetne dane.

Gris Charnel - BDK

BDK je trenutno među najtraženijim brendovima u niche kategoriji, a njegov Gris Charnel uživa iznimno visok status u očima mnogobrojnih zagriženih ljubitelja parfema. Neka vas ružičasti dizajn bočice ne zavara - riječ je o mirisu koji će jednako dobro pristajati i muškarcima, ponajviše zbog oštrih, ljutih nota kardamoma, tonka graha (miris sličan cimetu) i crnog čaja, pomiješanog s nježnom smokvom te aromatičnom sandalovinom i vetiverom.

Swim Eau de Parfum - Gabar

Naspram pomalo vatrenog Gris Charnela, Gabar nam donosi oličenje ljepote spoja drvenastih, cvjetnih i voćnih mirisa. Pupoljci ribizla i galbanuma u prvom su planu, a smokva, zeleni čaj te iris i jasmin pružaju mu efekt osvježenja i osjećaj uživanja na šarenoj proljetnoj livadi.

Fico di Amalfi - Acqua di Parma Blu Mediterraneo

Baš kao što zagriz smokve izaziva erupciju okusa, nanošenje ovog mirisa ne samo da oslobađa miris smokve, već i magične gornje note grejpa, bergamota, citron i limun, srednje note čine nektar smokve, jasmin i ružičasti biber dok su bazne note smokva, cedar i benzoin. Ovaj cvjetni voćni miris za žene i muškarce lansiran je 2006, s vremenom je postao bezvremenski klasik. Formula je itekako pogođena, a rezultat je osvježavajući parfem koji miriše poput ljetnog ljubavnog zagrljaja.

Infusion de Figure - Prada

Za razliku od brojnih drugih aktualnih parfema u kojima je smokva pomiješana s gustim notama vanilije ili sandalovine, Prada donosi baš sve što želite od voćnog parfema. Dobiven od snažnih, osvježavajućih aroma limunske trave, zelene metvice i mandarine te nezaobilazne smokve, ovaj miris u trenu će vam uzrokovati navalu serotonina, podići vam raspoloženje te vam vratiti osjećaj energije i poletnosti.

Fig - Perfumer H

Ljubitelji snažnijih, opojnih mirisa uživat će u Figu Perfumera H, u kojem su maestralno spojene note ruže i smokve, s aromama cedrovine i crnog papra, unoseći balans te stvarajući osjećaj obilja i čistog luksuza.

Premier Figuier Extreme - Olivia Giacobetti

Naposljetku, tu je i naizgled jednostavan, no iznimno osebujan parfem nastao isključivo od smokve. Obuhvaća baš sve dijelove - od sočne voćke, preko lišća, do slasnog ploda - čime je dobiven nepogrešiv miris ovog obožavanog ljetnog voća koje odiše senzualnošću i osvježenjem.